Hvis du har en rest æblegrød til overs, så er denne
opskrift super enkel at gå til, og en god eftermiddagssnack på en kold dag. Den
går ikke under kategorien Sund, men ind imellem er det jo også rigtig godt med
en lækker, lun kage til kaffen i weekenden (eller på en træls mandag…) Den
smager super godt med glasur ovenpå, men det er ikke nødvendigt. Den er bare
knasende lækker i sig selv.
Opskrift:
Mørdej:
125 g. blødt smør
250 g. hvedemel
70 g. flormelis
1 æg
1 æg til pensling
Æblemos
5 store madæbler
1 vaniljestang
100 g. sukker
Saft af 1 citron
Lav først mørdejen, da den skal stå og hvile lidt i
køleskabet. Bland smør, hvedemel, og flormelis så det ligner smuldret ost. Saml
dejen med æg, og stil den til afkøling i køleskabet med husholdningsfilm
henover i ½ time.
Skræl æblerne, og skær dem i små tern. Læg dem i en gryde
med en lille smule vand i bunden, men kun så vandet lige dækker bunden. Flæk
vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Mas dem sammen med lidt af
sukkeret, så kornene skilles ad. Hæld sukker, vaniljesukker, og saften fra
citronen i gryden til æblerne, og sæt gryden på komfuret. Lad det koge stille
op, indtil æblerne er møre. Pisk indimellem med et piskeris. Hvis æblerne ikke
koger ud, kan du blende dem med en stavblender til sidst. Hæld æblemosen over i
en skål og stil den til afkøling i ca. 15-20 min.
Tag mørdejen ud af køleskabet, og lad den ligge på
køkkenbordet i ca. 10 min. inden du begynder at arbejde med den. Drys lidt mel
på bordet, og rul dejen glat ud til den er ca. 5 mm. tyk over det hele. Dejen
må ikke hænge i bordet, så sørg hele tiden for at den kan bevæge sig rundt på
bordet, ved at komme lidt ekstra mel
på bordet. Find en udstikker, en lille skål, et glas eller lignende. Udstik
runde bunde, og læg en tsk. æblegrød på hver. (evt. mere hvis du har lavet dem
store) Fold dem sammen, og luk med en gaffel, så æblegrøden ikke løber ud. Læg
dem på en bageplade med bagepapir på, og pensl dem med et sammenpisket æg.
Bages i ca. 15 min. på 200 grader indtil de er let gyldne.
TIP! Disse æblehapsere kan sagtens bruges til børnefødselsdage, til
brunch, og til en god kop te efter en kold tur i skoven.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar