mandag den 9. november 2015

Favoritboller

Her kommer en opskrift på mine favoritboller (deraf navnet). De er sprøde udenpå og både bløde og vamsede indeni. De egner sig til alle tider af døgnet, og det er derfor en stor fordel at lave en større portion af dem, til fryseren. Så er de lige til at tage op og lune om morgenen, når I kommer hjem fra skole, eller til suppen om aftenen. Derudover er de også rigtig gode til madpakken, som sandwich, eller med barnets yndlingspålæg på, suppleret med masser af grønt.


 

25 g. gær

9 dl. Vand

2 spsk. Honning

2 spsk. Koldpresset rapsolie

8 spsk. Græsk yoghurt

1 æg

2 spsk. chiafrø

350 g. groft rugmel

1200 g. hvedemel

2 spsk. Salt

 

Opløs gæren i vandet, og tilsæt alle de våde ingredienser. Vej melet af, og kom det i, sammen med saltet. Ælt den godt igennem i 10 min. på røremaskinen. Lad den nu hæve i 2 timer. Form 30 boller (mere eller mindre, alt efter hvilken størrelse du ønsker de skal have). Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ½ time. Pensl dem med mælk og bag dem på 225 grader varmluft i ca. 12 min.

 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar