fredag den 26. september 2014

Spelt flutes


Disse flutes egner sig super godt til patasalat, eller som supplement til hvilken som helst salat i madpakken. De kan fryses, og hvis du skærer dem i mindre stykker inden, er de lige til at hive op om morgenen og putte i madpakken. Det er da nemt. J Du kan også vælge at bruge dem til sandwich flutes, og fylde dem med hamburgryg, salat, eller kylling og revet gulerod. Kun fantasien sætter grænser – og også børnenes smagsløg ;)


Til 8 lange flutes:

25 g. gær

1 liter lunkent vand

13 dl.  Fint speltmel

8 dl. Groft speltmel

1 spsk. groft salt

2 spsk. olivenolie

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, salt og til sidst mel. Ælt det rigtig godt sammen. Dejen skal være lidt fugtig, men ikke meget klistret. Lad den hæve i 2 -3 timer. Derefter deles dejen i 8, og de formes hver især til lange flutes, lægges på en bageplade, eller som her i en flutes form. Dejene pensles med æg, eller mælk, og drysses med valgfrit drys/kerner. Nogle børn bryder sig ikke om noget der minder det mindste om kerner, så der kan man bare lade nogle af flutesene være uden drys.

Bages ved 225 grader i ca. 15-20 min. Lægges til afkøling på bageristen.

 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar